Lensin Tersi Düzü Nasıl Anlaşılır? 123
Lens kullanımına henüz yeni başlayan kişilerin sık karşılaştığı sorunlardan biri muhtemelen lensin tersi düzü nasıl anlaşılır problemidir. Lensin ters mi düz mü olduğunu anlamak için epeyce vakit harcanıyor. Hatta lens ters takılıp dışarı çıkıldığında gün boyu batma problemi yaşanabiliyor. Biz de sizin için bir lensin tersi düzü nasıl anlaşılır elimizden geldiğince tarif ettik.
Lensin tersi düzü olur mu? Tabii ki olur. Lensler ters ve düz olacak şekilde iki yönlüdür. Ters takıldığında o günü çekilmez hale getirebilir. Lensin terslik düzlük durumuna geçmeden önce türlerini de burada yayınlamak istedik. Birden fazla türde Lens çeşidi bulunmaktadır. Lens çeşitleri;
- Günlük Kullan-At Lensler
- İki Haftalık Lensler
- Aylık Lensler
- Yıllık Lensler
- Gece Gözde Kalabilen Lensler
- Şeffaf Kontakt Lensler
- Renkli Kontakt Lensler
- Sferik Kontakt Lensler
- Torik Kontakt Lensler
- Multifokal Kontakt Lensler
Şeffaf Lensin Tersi Düzü Nasıl Anlaşılır?
- Lensin ters takılması halinde her göz kırpışınızda lens gözünüze batar ve bu sayede lensin ters takıldığı anlaşılır.
- İkinci yöntem ise lensler ters konumdayken üst kısmı, sivri ve yan tarafları ise kıvrık olacak şekilde görünürler. Aşağıdaki görsele dikkatli bakın.
Yukarıdaki görselde de görüldüğü üzere düz olan lens oval bir biçimde dururken, ters lens ise daha sivri hatlara sahip bir şekilde görünmektedir.
Lens Ters Düz Nasıl Anlaşılır 123
Çok kullanılan lenslerden olan Acuvue Oasys lensinde ters düz anlaşılsın diye daha basit bir yöntem kullanılması için üzerine “123” yazmışlar. Bu uyarı yazısı lensin hemen köşesinde bulunmaktadır ve kullanan kişiyi hiçbir şekilde rahatsız etmemektedir.
Lense bakıldığında yazıyı “123” olarak okuyorsanız lens düz konumdadır, Eğer lense bakarken “321” şeklinde okunuyorsa lens ters konumdadır ve düzeltmeniz gerekir.
Lens tersi düzü fark eder mi? Tabi ki fark eder. Lensi ters taktığınızda gözünüze sürekli batacağından dolayı rahatsız edecektir. Eğer Lensin ters düz olup olmadığını anlayamıyorsanız yukarıdaki yöntemleri uygulayarak anlayabilirsiniz.